Pernah tak?

Sunday, March 13, 2011

Korang pernah tak, zaman sekolah dulu-dulu.. malas belajar. Bila time exam, baru terkial-kial nak stay up sampai pagi.. minum red bull or even livita so thta bijik mata terbuntang dan punya kekuatan sekawan gajah.. Aku pernah..

Korang pernah tak, once dah dapat result exam.. rasa menyesal.. Terus pasang nawaitu lepas ni nak study lebih rajin n xde lagi istilah last minute but end up.. Still sama.. Aku pernah.. Malah selalu.. Hek3

Korang pernah tak, terlepas solat Subuh, padahal alarm dah melalak berkali-kali, tapi korang tekan snooze n sambung tido.. Oh memang 'sedap' tido subuh-subuh sebab kata ustaz/ustazah masa sekolah dulu-dulu kita tido berselimutkan kulit 'oinkoink'. Aku pernah, even usia dah nak menginjak 30 dalam masa setahun pon masih x berubah.. Astaghfirullah.

Korang pernah tak, bangun pagi dengan semangat yang gila berkobar-kobar. Plus pakai baju baru untuk pergi keje.. bertambah2 semangat yang ada.. Tapi sampai opis.. Semangat yang 100% tinggal 10% sebab 90% lagi dah tercicir kat mana-mana. Ada yang kat rumah, kat mak pak kat kampung, kat suami, kat anak..

Korang pernah tak, bila terbaca/ terdengar berita kematian/ kehilangan, terus teringat setiap orang/ benda yang kita sayang. Terus teringat bahawa segala di muka bumi adalah pinjaman, segalanya sementara. Tak kiralah siapa diri kau, apa kerja kau, apa pangkat kau kat opis, dan berapa banyak pon gaji kau, bila Allah inginkan kita kembali.. pasti takkan terlambat walau sepicing pon..

Korang pernah tak, setiap kali bila pergi kerja, sentiasa mengingatkan mulut supaya jangan mengutuk/ mengumpat, tapi bila sampai opis, tengok kerja yang menimbun-nimbun tapi ada orang yang nampak agak rileks, terus hati rasa panas dan hati di dalam terus mengutuk2 ntah sapa-sapa.. Isk.. x senonoh la aku nih..

Korang pernah tak, sangat/ agak benci dengan seseorang itu. Tapi bila dia tak ada lagi berhampiran korang, hati rasa rindu.. Eh, aku tgh rindu-rindu ke.. Ouchh!!

Korang pernah tak, tetiba rasa rindu dengan mak bapak kat kampung. Terus packing n capai kunci, drive balik kampung.. even in the middle of the nite.. Aku selalu time bujang dulu.. Sekarang of course la x boleh drive selamba badak, sebab tu semua x perlu.. I kan dah ada pak supir.. Huhuhu..

Korang pernah tak, terjaga tengah malam, terus bangun basuh-basuh muka.. sambil-sambil tu dalam kepala dah list out whatever things yang nak dibuat like kemas rumah, lipat baju yang dah nak sebakul tu, boil botol susu anak, menyapu mana runag yang patut, etc. Sekali nampak lappy on, terus korang pasang nawaitu nak jenguk-jenguk FB and blogwalking sekejap but end up, korang tersangkut more than hour.. Aku pernah dan sedang.. Aisehhh... menyesal aku singgah kat lappy ni...

2 comments:

alin~hazlin~ said...

finally~

Puteri Ogy said...

finally ape?? finally updated kah blog ini?? hehehe

Post a Comment

 

Copyright © 2011 Mixx Blogger Template - Blogger Templates by BloggerReflex

Sponsored by: Trucks | SUV | Cheap Concert Tickets