Pilihan..

Tuesday, March 27, 2012

Career atau keluarga..
Berbelah bagi btol aku rs sekarang..

Actually ceritanya macam ni..Ewahhh.. skema pulak aku rasa..
Actually (again) aku ni sedang dalam proses mencari peluan kerja baru.. Since dalam pantang lagi aku dah start mencari lobang-lobang kerja.. So, semenjak dua menjak ni adela 2-3 company yang call for job interview. And ada yang aku pegi, ada yang aku tolak. Yang aku tolak tu sebab location sgt jauh dari rumah.. Ambik kira jammed n lain-lain factor, so aku tolak la kan..

So, semalam aku ada pegi 1 interview and luckily aku dapat position tu. Aku memang aim company tu sebab x berapa jauh dari rumah.. Memang best jugak la bila dah dapat cos offer memang quite ok.. Gaji pon better dr company sekarang.. And tengok environment pon so much better than company sekarang. Best.. best.. best..

Tapi! Ade tapi ok.. Kalau aku accept that job offer.. Aku kene buat pilihan.. To be a career woman atau pun family. Sebab the boss (orang yg interview aku tu la) seems to be very fussy on banyak benda. It's ok kalo pasal workload kerja tu tp when it comes to family, selama ni aku always letak my family beyond everything. Tapi semalam the boss dah warned siap-siap, cuti memang susah dia nak bagi.. Kalau anak sakit ke apa.. kena pandai-pandai arrange. Dia x nak dengar kalo kata kita ni mintak cuti sbb nak jaga anak sakit. Adehhhhh.. itula yang paling aku susah hati sebab aku ni jenis kalo anak sakit, aku x pecaya kat orang lain nak jaga.. Selalunya aku memang akan apply cuti untuk jaga anak sakit.

Macam sekarang company yang aku keja ni company kecik-kecik aje. So far, whatever keja related to tender @ project ke, aku biasa directly report to Director. Bos aku pon selalu ada kat ofis, so whatever decision memang dibuat dengan tuntas la. Xde makna nak kena tunggu orang tu ke orang ni untuk buat decision. Selama aku keja sini, xpernah la aku stay kat ofis sampai midnite. Worst case pon smpai pukul 10pm je. Bawak balik keja opis ke rumah memang dah selalu la kan. Nama pon QS.. keja memang x habih-habih. Tapi, this company punya style memang best la.. Nak tentukan profit margin pon kena tunggu last minit. Aku faham keje Qs rata2 mmg mcm tu..tp tu la..susahh.. susah nk buat keputusan..

Adehh...entri ni mkn 3 Ari kot nak siap but still aku x dpt buat keputusan..hati bilang nak..tp akal kata jangan Ogy jangan!!!!

2 comments:

Dzuhata said...

bersawang dah blog ko nih hehehe... so apa kesudahan nyer? tuko keje ke tak? neway sila folo blog i hahaha~ blog "a story begin" tu dah boleh buang tong sampah...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

 

Copyright © 2011 Mixx Blogger Template - Blogger Templates by BloggerReflex

Sponsored by: Trucks | SUV | Cheap Concert Tickets